روزانهموسیقی

انتقاد استاد حسین علیزاده از برنامه عصر جدید

انتقاد استاد حسین علیزاده از برنامه عصر جدید

انتقاد تند استاد حسین علیزاده به برنامه استعداد یابی عصر جدید

نشست خبری جشنواره جوان با انتقاد شدید از رویکرد صداوسیما در قبال موسیقی و همچنین برنامه‌های استعدادیابی تلویزیون همراه بود. در این نشست همچنین هشدار داده شد که باید قوانینی وضع شود تا از استفاده ابزاری و تبلیغاتی خانواده‌ها از کودکان هنرمند و برگزیده‌شان، جلوگیری شود.

نشست رسانه‌ای «سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان» و رونمایی از پوستر این جشنواره یکشنبه (۳۰ ‌تیر ماه) با حضور حسین علیزاده، حمیدرضا اردلان، آذین موحد و مهرداد پاکباز از اعضای هیات داوران، هومان اسعدی (دبیر جشنواره) و علی ثابت‌نیا (مدیرعامل انجمن موسیقی) در دفتر موسیقی برگزار شد.

او تصریح کرد: سال‌ها گفتیم و معتقدم که حتی یک نفر در صداوسیما فکر فرهنگی ندارد. صداوسیما که موسیقی را جزو فرهنگ نمی‌داند؛ پس فکرشان ضدفرهنگ است. وای به حال مملکتی که صداوسیمای آن اهمیت موسیقی را درک نکند. موسیقی متعلق به تمام تاریخ این فرهنگ است. امیدوارم با تلاش‌های آقای اسعدی (دبیر جشنواره جوان) بعد از این سال‌ها نتیجه بگیریم و اگر نگیریم ما همیشه به شرایط موسیقی و شرایطی که صداوسیما برای موسیقی ایجاد کرده است، معترض خواهیم بود.

این نوازنده و آهنگساز اضافه کرد: ما وظیفه‌مان گفتن است؛ قطعا سال‌ها برای شعار دادن دیر است. این جشنواره نتیجه کار ملی است. هر هنری پول در آن باشد صدا و سیما در آن پیش قدم است. هر هنری هم که پول درآر نباشد و معنوی باشد، صدا و سیما به فکرش نیست.

این آهنگساز در ادامه به استفاده تبلیغاتی والدین از کودکانی که در جشنواره مقام می‌آورند، پرداخت و گفت: امیدوارم پدر و مادرها از فرزندانی که در جشنواره چهره می‌شوند، سوء استفاده نکنند. باید از والدین تعهد بگیریم که فرزندان خود را با یک هدف تبلیغاتی دنبال نکنند و بدانند شرکت‌کنندگانی که در جشنواره موفق می‌شوند، مسئولیتشان بیشتر است و باید بیشتر کار کنند. کسی که در کودکی به جایی می‌رسد برایش یک خطر است و ممکن است دیگر پیشرفت نکند و همان حد بماند؛ چراکه در دوره‌ای به او بسیار توجه می‌شود ولی پس از مدتی رها می‌شود و این امر او را سرخورده خواهد کرد. زمانی که صداوسیما بخواهد از این کودکان حمایت کند، از بخشی این کار را می‌کند که نتیجه منفی خواهد داشت.

علیزاده سپس گفت: کسی که در سنین پایین مطرح می‌شود، در معرض خطر قرار می‌گیرد و دیگر کار را ادامه نمی‌دهد. صداوسیما هم از منظری به این جشنواره توجه می‌کند که باز هم توجه مناسبی نیست و به پیشرفت این جوانان و نوجوانان ضربه می‌زند.

از این استاد موسیقی سوال شد که جشنواره جوان برای جلوگیری از حضور برگزیدگان آوازخوان جشنواره در سنین پایین در تلویزیون چه تدابیری اندیشیده است؟ که پاسخ داد: این موضوعی جدید است. ما درباره‌اش فکر کرده‌ایم و باز هم درباره‌اش صحبت می‌کنیم. شرایطی خواهیم گذاشت که شرط گذاشته شود آیا یک بچه از لحاظ فکری به سن بلوغ رسیده است که برای شرکت در برنامه تلویزیونی تصمیم بگیرد. به نظرم جشنواره با این موضوع جدید باید برخورد جدیدی داشته باشد. والدین می‌توانند مخرب عمل کنند و این می‌تواند به ضرر آن بچه باشد.
اگر صدا و سیما برنامه‌های خوب داشت ما هم استقبال می‌کردیم. اما همه چیز تبلیغاتی است و این اتفاق از ناآگاهی والدین سرچشمه می‌گیرد. ما نمی‌توانیم جلوی والدین را بگیریم. در درجه اول والدین باید حواسشان باشد. اما قطعا برخورد جشنواره از این به بعد با این مسئله جدی‌تر خواهد بود.

علیزاده با اشاره به یکی از برنامه‌های تلویزیون با موضوع استعدادیابی گفت: متاسفانه ما صبح تا شب علیه غرب شعار می‌دهیم ولی حتی شکل و ظاهر برنامه‌هایمان مثل آنهاست. در برنامه‌های تلویزیونی ما تبلیغات، در بالاترین سطح اهمیت است. اما در برنامه‌های تلویزیونی در غرب، فردی که برنده می‌شود هم جنبه تبلیغاتی دارد که قصد دارند چهره‌سازی می‌کنند و هم از طرفی به رشد آن فرد کمک می‌کنند. ما می‌خواهیم موسیقی کشور را از منجلابی که در آن هست بیرون بیاوریم. حرام و حلال کردن موسیقی درباره جشنواره غلط است؛ چراکه در جشنواره موسیقی جوان این بچه‌ها کاری آسمانی می‌کنند. چرا تهران را با لس‌آنجلس مقایسه می‌کنید؟ جریانات تبلیغاتی و سرمایه‌گذاری در کشورهایی مانند امریکا بسیار مافیا دارد و پیچیده است.

این نوازنده ایرانی در ابتدای نشست جشنواره جوان خاطرنشان کرد: در این جشنواره با چهره‌های بسیار جوانی برخورد می‌کنیم که اصلا برای ما باورپذیر نیست. پسر بچه‌ای آمده بود که افشاری می‌نواخت و ما متعجب که این پسر کی وقت کرده این ردیف را یاد بگیرد. تشکر می‌کنم از هومان اسعدی (دبیر جشنواره جوان) که بسیاری از این جوانان مدیون زحمات او هستند. هیچ وقت شرایط برای موسیقی ایده‌آل نیست، ولی با این حال سعی می‌کنیم با حداقل امکانات کار خود را انجام دهیم. خوشبختانه سیاست‌های انجمن موسیقی حتی اگر مدیر آن عوض می‌شده، مثبت بوده و به برگزاری جشنواره موسیقی جوان کمک کرده است.

قسمتی از آهنگسازی حسین علیزاده برای فیلم در چشم باد

آراسپ کاظمیان

میان عاشق و معشوق هیچ حائل نیست - تو خود حجاب خودی حافظ از میان برخیز (حافظ)

‫۶ دیدگاه ها

  1. اولا منجلاب روزگاران کهن ایران همان پادشاهانی که از دیر باز تا قبل پیروزی شکوه مند انقلاب اسلامی سعی وتلاش در فرهنگ غلط و طاغوتیان و فرعونیان(هرکدام بترتیب یک فرعون)بودند برای مملکت بودند وهستند.
    دوما خودِ ناقلان موسیقی وکل انجمن های موسیقی دانان(نادانان) و آوازخوانهای(جاهلیت) چه بیکلام و باکلام همگی از زمانهای کهن ایران تا کنون که جا خوش کردن در زیرخاک و روی خاک ایران اسلامی همگی دارای روحی وفطرتی پَست گونه و دارای بیماریهای روان(خودشیفته)هستند و بوووووودند که چه رسد به تصمیم وقضاوت حلال وحرام بودنِ آن.

    1. کامنتت را منتشر کردم برای مردمی که این پست ها را میبینند . ببینید مردم ! تا وقتی این انگل ها به نام دین تیشه به ریشه دین میزنند وضعیت ما همین است. اگر اسلام این چیزی است که این مردک داعشی دارد و با عدد ۳۱۳ آخر ایمیل خود فکر میکند یکی از یاران امام زمان است، باید فاتحه این اسلام را خواند، میگم شما برو به خدا بگو چرا حضرت داوود را که معجزه اش موسیقی و نغمه بود آورد؟ به خدا بگو غلط کردی آوردی، مرجع تقلید من میگه حرومه . همین مراجع تقلید شما که حلال حرامشان به موسیقی خلاصه میشود و ما بقی به طهارت و نجاست و شکیات نماز باعث شدند که کشور رو به اینجا بیاره، این همه فحشا این همه دزدی و اختلاس های کوچک و بزرگ ، از گور شما نادانان ابله و بی شعور و بی تعقل بلند میشه. مرگ زیبنده شما و امثال شماست. شما مریض روحی و روانی هستید.

    2. واقعا با این افکارت زندگی میکنی اذیت نمیشی؟
      تو که ادعای اسلام میکنی ( فقط ادعا ) میدونی خداوند تو قرآن گفته « من بسیار حکیم دانا هستم » ؟؟ تویی که انقلاب رو شکوه اسلام میدونی به نظرت خداوندی که حکیم است چرا باید خداوند التی خلق کند که با نواختنش انسان ، خوشحال بشه ، اروم بشه ، گریه کنه ، عاشق بشه و زندگی کنه؟
      تا وقتی انسان هایی مثل تو که هیچ درکی از اسلام و فرهنگ اسلامی ندارند داخل این کشور زندگی میکنند این لجن ها پاک نمیشه

        1. بهتر است کمی صبر کنیم تا مردم درکش کنند هرچیزی به زمان نیاز دارد
          این علامه ها خودشان از حلال و حرام صحبت میکنند و بعد بانک ها نزول میگیرند
          ایا این گناه نیست؟
          اگر گناه است چرا جلوگیری نمیکنند و فقط فیلم ها و اخبارات و گزارشات را سانسور میکنند اشتباه کردیم که اعتماد کردیم به این ها

          باید گریست چرا کشورمان ایران هیچ گاه به اوج شکوفایی نرسیده
          چون از ماهست که برماهست

دکمه بازگشت به بالا